29 Kasım 2020 Pazar

Baş Bölgesindeki Karıncalanma Neden Olur?

Bir kişi baş bölgesinde bir karıncalanma hissi yaşadığında, genellikle parestezi yaşarlar. Parestezi, bir sinir hasar gördüğünde veya uzun bir süre baskı altında kaldığında ortaya çıkar. Dünyanın En Acı Biberi Örneğin, bir kişi bütün gece uyuduğu için elinde karıncalanma hissi ve topallama ile uyanabilir. Çoğu durumda, karıncalanma hissi hızla kaybolur ve kalıcı bir etkisi yoktur. Ayrıca kişi başında bir karıncalanma hissi veya başın parestezi yaşayabilir. Duyusal ile ilgili olmasına rağmen, kafa parestezisinin olası nedenlerinin çoğu kalıcı hasara neden olmaz. Forex Swap Nedir Aşağıda kafadaki karıncalanmanın nedenleri ve ne zaman doktora görünmeniz gerektiği hakkında bilgiler yer almaktadır:

Sinüs ve solunum yolu enfeksiyonları
Sinüs enfeksiyonları, soğuk algınlığı, sıcak basması ve diğer enfeksiyonlar, bir kişinin sinüslerinde tahrişe ve iltihaplanmaya neden olur. Sinüsler büyüdükçe çevredeki sinirlere baskı uygulayabilirler. Bu olduğunda, başın parestezisine neden olabilir. Reçetesiz satılan soğuk ilaçlar, sıcak kompresler veya buhar iltihabı azaltır ve sinirler üzerindeki baskıyı azaltır. Basınç serbest bırakıldığında, karıncalanma hissi muhtemelen kaybolacaktır.


 
Kaygı veya stres
Kişi endişeli veya çok fazla stres altında hissettiğinde, kafasında karıncalanma hissedebilir. Stres, norepinefrin ve diğer hormonların salınmasını tetikler. Kan akışını vücudun en çok ihtiyacı olan bölgelerine yönlendirmekten sorumludurlar. Sonuç olarak, aşırı kan, bir kişide karıncalanma hissine neden olabilecek şekilde başa hücum eder.

Baş ağrısı ve migren
Karıncalanma hissinin diğer nedenleri arasında belirli baş ağrıları ve migren türleri bulunur. Küme ağrıları, göz yorgunluğu ve gerilim tipi baş ağrıları, basınç ve kan akışındaki değişiklikler nedeniyle kafada karıncalanma hissine neden olabilir. Migren baş ağrıları migren atağından önce gelebilir. Karıncalanma, migren aurasının ortak bir parçasıdır.

Diyabet
Diyabetli bir kişi tedavi edilmezse, sinir hasarına neden olabilir. Diyabet, vücut insülin üretemediğinde veya onu uygun şekilde kullanamadığında ortaya çıkar. İnsülin, kandaki şekerin işlenmesinden sorumludur. Yeterli insülin olmazsa, bir kişinin kan şekeri çok yükselebilir ve çeşitli semptomlara neden olabilir. Tedavi edilmezse diyabet sinirlere zarar verebilir. Diyabet hastaları, ayaklar gibi dış uzuvlardaki sinirlerde hasar yaşarlar. Bununla birlikte, insanlar yüzünde ve kafasında bir karıncalanma kaynağı olabilen sinir hasarı yaşayabilir.

Madde ve uyuşturucu kullanımı
Hafif uyuşturucu kullanan veya çok içki içen bir kişi kafasında karıncalanma hissi yaşayabilir. Ayrıca antikonvülsanlar ve kemoterapi ilaçları gibi bazı reçeteli ilaçlar da karıncalanma hissine neden olabilir.

Kafa travması
Bir kişi başın arkasına zarar verirse, beyindeki sinirlere zarar verebilir. Sonuç olarak, başlarında veya yüzlerinde bir karıncalanma hissi hissedebilirler. Yüz kaslarının çalışmadığı yüz sinir felci de olabilir. Diğer kafa yaralanmaları, başın dışındaki sinirlere zarar verebilir. Bu durumda kişi, etkilenen bölgelerde geçici olarak karıncalanma veya uyuşma hissedebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder